A székesfehérvári Volán Fehérvár Öttusa SC is csatlakozott azokhoz, akik az EquiFlex istállópadlót választották lovardáik fejlesztéséhez. Fehérváron a patamosó mellett – öttusa központról lévén szó – a lőállásokat is gumiburkolatot kaptak, valamint a lovak birtokba vehették az új, telített fenyőből készült karámokat is, melyet szintén cégünk szállított. Az öttusa központ megújításának köszönhetően Székesfehérvár továbbra is a sportág fellegvára lehet.

Az ünnepélyes megnyitót követően fiatal tehetségek lovasbemutatójára került sor az új pálya felavatásaként. A létesítményben nem csak olimpikonok felkészítése, hanem nemzetközi versenyek is zajlani fognak, ezért a legmagasabb műszaki elvárások biztosítása érdekében több helyen is az EquiFlex istállópadlókat is gyártó hazai cég, a Nádland Kft. termékeit építették be.

Patamosók: csúszásmentes és vízáteresztő EquiFlex gumipadló

Az új lovarda igényesen kialakított, téglafallal határolt, tágas (összesen több, mint 70m2) patamosóinak csúszásmentes burkolatát 30 mm vastag EquiFlex istállópadló biztosítja. A gyors vízelvezetést a megfelelően kialakított lejtés, és az EquiFlex vízelvezető csatornái garantálják, ezért a lovak mindig biztonságosan közlekedhetnek rajta. Az EquiFlex nem csak csúszásmentes, hanem rugalmassága által kíméli a lovak ízületeit és patáit is.

Lőállások: ReFlex gumilap a stabilitásért

A nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas öttusapálya lőállásaiba egy másik termékünket, a ReFlex gumilapokat építették be. Ezek, a szintén újrahasznosított gumiabroncsból gyártott gumilapok bármilyen időjárásban kényelmes és csúszásmentes beállási lehetőséget nyújtanak a lövések precíz kivitelezéséhez. A tartósság és stabilitás ilyen esetben nagyon fontos, ezért 3 cm vastag, salakvörös színű ReFlex gumilapokat ragasztottunk vasalt beton alapra.

Karámok: Telített fenyő karámoszlopokból

Az általunk forgalmazott, magas nyomáson telített (impregnál) északi borovi fenyőből készült körmart oszlopokat használták a karámok megépítéséhez is. A függőleges karámoszlopok 12 cm átmérőjű, 2 ponton átfúrt 2 m hosszú rúdfák, melyekből 50 cm a föld alá esik, ezáltal stabilizálva a a karámot. A környezetbarát sóoldattal, nagy nyomáson történő impregnálásnak hatására a talaj közelébe eső rész évtizedes távlatban sem korhad el, így hosszú ideig használhatják majd a sportolók az új karámokat.

A generálkivitelező és maga a megrendelő is maradéktalanul elégedett volt a leszállított termékek és az elvégzett munka minőségével és a szállítás gyorsaságával is, hiszen a Nádland Kft. azon kevés magyar cégek közé tartozik, ahol a Fehérváron is beépített speciális lovarda termékek készletről azonnal, vagy néhány napos rendelési idővel elérhetőek.

javult. Terveink szerint jövőre az összes ló alá az EQUIFLEX terméket fogjuk választani.