Kosár - üres

My Cart -

üres
My Cart: (0)
Kategóriák

Új gumiburkolat készült az IKEA Örs Vezér téri áruházának játszóházában

2017. 06. 10. 0:00



Népszerűsége miatt a játszóház igen nagy igénybevételnek volt kitéve az elmúlt közel 3 évtizedben, ezért az utóbbi időben megérett a felújításra.

A svéd áruház a gyerekek biztonsága érdekében nagyon szigorú követelményeket támaszt a játszóházba beépíthető eszközökre. Ennek megfelelően a teljes játszóház 65 m2-es játékterére vonatkozóan 7 cm vastag két rétegű gumiburkolat készítése volt az előírás. Az a megtisztelés ért minket, hogy az áruházzal való többéves együttműködés után, most ennek a projektnek a kivitelezésével is minket bíztak meg.

Lukács István kivitelezési vezető a következőt nyilatkozta a munkáról: „Aki ismeri a játszóházat belülről – pl. a gyerekek – , az tudja, hogy egy erdőt imitál a falon fákkal, így a gumi burkolat színének a zöldet választották. Felmerült, hogy szinte mindenütt elég lenne egy 2cm vastag burkolat mert a sarokban elhelyezett pókhálós mászókán kívül nincs más eszköz, amiről le lehet esni. Az áruház menedzsmentje viszont előbányászta a játszóházra vonatkozó 78 oldalas leírást, amiből kiderült, hogy a rétegelt lemez dobogóra két rétegű összesen 7cm vastag burkolat az előírás, ezért mi is ilyen vastagon készítettük. Ez után indulhatott a bontás. Külön érdekesség, hogy van egy – a gyerekek számára zárt – szerviz ajtó a dühöngő rész mélyedésében, ahol a golyós ugráló van. Ezt az ajtót csak csavarhúzóval lehet felnőtteknek kinyitni. Miután kinyitottuk, rengeteg piros és kék golyót találtunk mögötte. A bontás nem volt egyszerű, a bicskától a zsalutisztítóig mindenféle vágóeszközt használtunk, kivéve a flexet tűzbiztonsági okokból. Ezután nagyon alapos takarítással, már az új burkolatnak készítettünk helyet. Közben karbantartók lebontották a faburkolatot és a festők tapétát ragasztottak helyette. Ezután jöhetett az új hordozó réteg gumiburkolat és a koptatóréteg, mit a helyszínen kevertünk. A kettő együtt összesen 2,5 tonna anyagmozgatással járt. Az egész egy hét alatt elkészült 6 emberrel.”

A helyszínen öntött gumiburkolatok egyre népszerűbbek napjainkban, nem csak a játszóházakban, a játszótereken és a sportpályákon, hanem magánkertekben is. Ha érdekli, mennyibe kerülne egy öntött gumiburkolatú burkolat kialakítása az Ön kertjében, kérjen tőlünk ajánlatot az alábbi űrlapon: Öntött gumiburkolat ajánlatkérés

Közzétette By

Gumitégla.hu