Helyszín, időpont: Téba Lovastanya, Salgótarján, 2014.

Megrendelő: Koren Csaba, lovas oktató, fogathajtó, a Nógrád Megyei Lovassport Szövetség vezetőségi tagja

Koren Csaba 2014 elején kísérleti jelleggel néhány boxban kipróbálta az EquiFlex gumi istállópadlót. Pozitív tapasztalatát az alábbiakban osztotta meg velünk:

2010-óta működünk, fő profilunk a bértartás és lovasoktatás. Közel 30 lóval dolgozunk, amiknek saját magunk oldjuk meg a takarmány és alom szükségletét. Az EquiFlex jóvoltából kipróbálhattuk a gumipadozatot. A költségmegtakarítás és higiéniai szempontok miatt az alom szalmáról áttértünk a fűrészpor-gyallás aljazóra. A legfontosabb tulajdonsága a vízfelvevő képesség, ez ugyanis alapvető szerepet játszik a penészképződés megelőzésében és a légutakat irritáló ammónia megkötésében, melyek túlzott jelenléte légúti betegségekhez vezet. Az általunk használt fűrészpor-gyallás aljazó ezt tökéletesen kiszolgálja, teljesen pormentes. Ezek után a takarítás is egyszerűbb és kevesebb időt vesz igénybe az elhasználódott alom lecserélése. Lényegében almot és munkaidőt is megspórolunk.

A gumiburkolattal kiegészítve nagyon jól szigetelt talajt kapunk. Számításaink szerint a gumi padozatra szórt fűrészporos aljazó a felére csökkentette költségeinket. Nagyon meg vagyunk elégedve az EquiFlex termékkel, melyet másnak is tudunk ajánlani, mert nagyon könnyű a tisztán tartása, sokkal kevesebb ammónia van az istállóban, tehát egy higiénikus termékről beszélhetünk. A már referencia munkák során kialakított bokszokban, megfigyelésünk szerint lovaink sokkal komfortosabban érezhetik magukat, és az 1-2 láb problémás lovunk diagnózisa is javult.