Equiflex istálló burkolatok

Ha szeretne tisztább és egészségesebb életkörülményeket biztosítani lovai számára kevesebb élőmunka ráfordítással, és szeretné almozási költségeit csökkenteni, a magyar gyártású EquiFlex Istállóburkolat egy kiváló alternatíva és gyorsan megtérülő befektetés!

Gumiburkolataink nem vulkanizált technológiával, hanem speciális eljárással, gumiőrleményből készülnek, így az EquiFlex burkolatok komfortja, terhelhetősége és kopásállósága kiváló. Az általuk biztosított extra szigetelőréteg jelentősége különösen hosszú, fagyos téli éjszakákon kiemelkedő.

Az EquiFlex Istállóburkolat rugalmassága különösen jótékony hatással van idősebb, vagy hosszabb sérülésből felépülő lovak számára, mivel csökken a patákra nehezedő nyomás és feszültség. Betegség, sérülés esetén a rugalmas lapon a lovak kevésbé érzik a fájdalmat, emiatt egyenletesen terhelik a sérült részeket is, így hamarabb felépülnek. A magasabb komfortérzet mellett csökken a megbetegedések és az ízületi bántalmak kockázata.

A Gödöllői Agrártudományi Egyetem tangazdaságával  együttműködésben fejlesztve

Equiflex istálló burkolatok (gumitégla előnyei Istállóburkolat)

1. Kíméli a ló tüdejét

A könnyebb tisztán tarthatóság miatt javul az istálló levegőjének minősége, ami kíméli a ló tüdejét.

2. Védi az ízületeket

A rugalmas felület kíméli az ízületeket így megelőzhetőek az ízületi bántalmak, a sérült lovak pedig hamarabb felépülnek rajta.

3. Csökkenő az alom

EquiFlex gumilapok használatával csökken a szükséges alom mennyisége, így a boxok könnyebben és gyorsabban takaríthatók.

4. Higiénikus

Az EquiFlex gumilap felülete elvezeti a folyadékokat, könnyen tisztán tartható, így csökkenthető a fertőzések veszélye.

5. Szigetel

Az EquiFlex gumilap vastagságnak és a szemcsék közötti apró légbuborékoknak köszönhetően nagyon jól szigetel, ami különösen télen védi a lovakat a talaj felől jövő hidegtől.

6. Csúszásmentes

Az érdes gumifelület és a hatékony folyadékelvezetés miatt felülete biztonságos, csúszás mentes.

6. Véd a sérülésektől

A talajra és a falra szerelt Equiflex gumiburkolat megvédi a lovat az esetleges sérülésektől rúgás, hempergés, stb. esetén.

Felhasználási területek

  • Orvosi helyiségek
  • Közlekedő folyosók
  • Fedeztető helyiségek
  • Patamosók
  • Jártatógépek
  • Boxok oldalfala
  • Boxok padlóburkolata

Tapasztalatok

„Éves viszonylatban az almozási költség mintegy 40%-át meg tudjuk takarítani, pedig a komfort növelése érdekében kétszer olyan gyakran almozunk. A gazdasági megtérülés is fontos tényező, de a legfontosabb a lovaink jó közérzete, egészsége és ízületeik jó állapota. Szembetűnő változás az istálló tisztaságának és a levegő minőségének érezhető javulása. További pozitívum, hogy a nálunk bértartásban levő lovak gazdái is üdvözölték, hogy lovaik ezentúl még jobb körülmények között lakhatnak.”
Partics Katalin, olimpikon öttusázó, az Aranypatkó lovasegylet elnöke
„Az EquiFlex-szel burkolt jártatógépben szívesen mennek a lovak, egyszerű és könnyű a tisztántartása. Nem csúszkálnak benne, nem tudják kijárni a talajt, a villanypásztor is kifogástalanul működik. A gumiburkolatú boxokban kevesebb almot használunk, a lovak kifejezetten jól érzik magukat bennük. Tisztán tartásuk egyszerűbb lett, és higiénikusabb, mint a hagyományos boxok esetében, az oldalfal burkolata pedig megakadályozza a lábsérüléseket a rúgások esetén.”
Szekeres Ágota, díjugrató, kuratórium elnök, Equest Sport Közhasznú Alapítvány

EquiFlex termékkínálatunk